Шмит нема никакву надлежност над земљиштем на Јахорини

01.03.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Кристијан Шмит нема никакву надлежност над земљиштем на Јахорини, већ да покушава да десталбилизује БиХ.

Додик је изјавио да су уложена јавна средства да Јахорина постане мјесто гдје ће људи инвестирати, те да се види да за тако нешто постоји интерес.

– Они су сад смислили да забране промет земље, то није његова надлежност, он нема никакву надлежност такве врсте – рекао је Додик и додао да на ту причу насједају муслимани у Сарајеву.

Додик је истакао да је неприхватљива прича о покретању поступка против министра трговине и туризма Дениса Шулића, нагласивши да је то била одлука Владе.

– Нећете затворити Републику Српску и наравно да ћемо наћи начин да се томе супротставимо. Немојте нас изазивати, на врх сте нам главе у вези с тим – изјавио је Додик новинарима из Републике Српске током боравка у Анталији.

Додик је рекао да раније није хтио да не буде како брани себе, али да је у ситуацијама када један човјек ради свој посао, када се донесе одлука Владе па се нађе неки тужилац, доста више и тог тужилаштва.

– Наравно да нећемо да ћутимо, доста је више тога – нагласио је Додик и нагласио да је то отимање имовине.

Додик је навео да Шмит стално нешто “забрањује” Српској, а кад је у интересу неких западних компанија, онда у Федерацији постоји испорука тих јавних добара без икакве накнаде.

– Видим ту сподобу која се зове Шмит која хода овдје по кулоарима. Осјећам се прогоњеним. Гдје год се појавим, он је негдје иза. Млатара рукама покушавајући да придобије пажњу – рекао је Додик.

Подијели: