СНСД, ХДЗ и “Осморка” показали да је могућ брз договор ако сви уважавају уставни поредак

18.12.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је на свом Инстаграм налогу да су СНСД ХДЗ и странке “осморке” потписивањем смјерница, начела и циљева у извршној и законодавној власти на нивоу БиХ, показали су да уколико сви уважавају уставни поредак, онда се и договор може брзо постићи.

– Тиме смо се руководили и сад можемо ићи даље у формирање власти – рекао је Додик.

Kако наводи, Републици Српској у новом Савјету министара ће припасти четири министарска мјеста, а Федерацији БиХ шест.

– Током неђеље, поред састанака са делегацијама ХДЗ-а и странака “осморке”, присуствовао сам божићном пријему у организацији потпредсједника Републике Српске Давора Прањића у Бањалуци и пријему који је организовао Драган Човић у Сарајеву – истакао је Додик.

Kако Додик додаје, након што је у Бриселу саопштена одлука о дођели статуса кандидата БиХ, поздравио је ту одлуку шефова влада и држава ЕУ, али ће и предложити свим политичким актерима у БиХ и ентитетима да од ЕУ до 2027. године затраже финансијску подршку од 20 милијарди евра.

– На манифестацији “Гласа Српске”, који традиционално организује Избор најбољих спортиста Републике Српске, честитао сам нашим спортистима успјехе на такмичењима – каже Додик.

Он наводи да је имао посебан састанак са свјетском првакињом у боксу Саром Ћирковић те јој зажелио још пуно шампионских титула.

– Тужна вијест стигла је из Рима о смрти нашег великог фудбалера и тренера Синише Михајловића, а посјету Београду искористио сам и да му одам почаст у музеју ФK Црвена звезда – истиче Додик.

Такође, предсједник Српске је присуствовао изложби посвећеној бившем потпредсједнику Републике Српске Николи Kољевићу, а с члановима СНСД-а у Лакташима прославио је успјешну изборну годину.

– У суботу сам у Београду присуствовао конгресу Социјалистичке партије Србије – закључује Додик.

Подијели: