“Спремни излазимо на изборе и очекујемо побједу”

05.07.2024.

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је СНСД спреман за побједу на предстојећим локалним изборима.

“Расправљали смо о изборима и очекујемо велику подршку. СНСД је спреман за изборе и мотивисан за побједу на локалним изборима”, рекао је новинарима Додик након сједнице Предсједништва и Извршног комитета СНСД-а.

Он је истакао да СНСД има припремљена новчана средства за изборе.

“Са значајним оптимизмом излазимо на изборе. У 76 локалних заједница излазимо на изборе, и то 64 у Републици Српској, 11 у Федерацији БиХ и у Брчком. У 63 општине у Српској имамо кандидате за изборе и четири кандидата у ФБиХ”, додао је Додик.

Он каже да да СНСД излази са пупуњеним кандидатским листама.

“Излазимо са 1.762 кандидата. У Републици Српској предлажемо 1.594 кандидата, у ФБиХ 134, а у Брчко дистрикту 34 кандидата. Све то говори да озбиљно радимо и да смо спремни за изобре”, навео је Додик.

Лидер СНСД-а рекао је да подршка народа није упитна, што говоре и анкете.

“Посебно смо заинтересовани за Бањалуку. Желимо побједу нашег кандидата и наше листе. Анкете говоре о добром стању, а листа СНСД-а није упитна”, истакао је Додик.

Он је указао је да су добри односи СНСД-а са коалиционим партнерима у Републици Српској.

“Тамо гђе излазе наши кандидати, водићемо фер кампању. То очекујемо од свих учесника у кампањи”, рекао је Додик, преноси Срна.

Додик је рекао да је економска ситуација у Српској стабилна и да Република извршава све своје обавезе.

“Република Српска је прошла кроз јун који се најављивао од неких као неки ‘дан Д’. То уопште није био ‘дан Д’ за Републику Српску, као што се види ми смо измирили све обавезе без застоја”, изјавио је Додик.

Додик је истакао да је Република Српска финансијски способна, као и да има највећи број запослених и просјечну плату већу од 1.400 KМ, што показује да Српска и даље расте.

“СНСД процјењује и констатује да, упркос препрекама које чини прије свега особље неких амбасада овђе, Република Српска и у таквим готово немогућим околностима, показује своју способност и флексибилност”, нагласио је Додик.

Он је истакао да је СНСД тим који је спреман да иде до краја у погледу одбране српских националних и државних интереса.

“Ми ћемо наставити да то радимо. Наши ранији политички ставови су веома јасни по свим питањима. Они остају исти и у будућем времену”, навео је Додик.

Он је рекао да је СНСД прихватио да учествује у изради и гласању за буџет БиХ зато што његово усајање деблокира одређене могућности.

“По свим другим питањима, у Републици Српској ће постојати посебни договори за тако нешто”, навео је Додик.

Подијели: