Срби јединствен народ – данашњи дан важан за генерације које долазе

08.06.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је данашњи дан важан за генерације које долазе, јер је усвајањем Декларације о заштити националних и политичких права српског народа српски народ савладао препреке у борби за свој идентитет.

Додик је, на централној манифестацији Свесрпског сабора “Један народ, један сабор – Србија и Српска заједно” у Београду, да Декларација јасно анализира стање српског народа и указује на будуће активности.

Додик је рекао да је кључна ријеч српског постојања – слобода, за коју су Срби кроз историју дали живот и коју су другим народима доносили.

Додик је поручио да су Срби јединствен народ, гдје год да живе. Истакао је да је једина алтернатива српском народу она коју се веже за државни и национални интерес.

– Нема босанских Срба, ми смо Срби где год живимо, припадници јединственог народа. Кроз борбу свих ових година и деценија нашао се човјек који је стао на чело српског народа и државе, а тај човјек је Александар Вучић који води народ у тешким годинама опоравка и стабилизације српске државе – нагласио је Додик, захваливши Вучићу за разумијевање и подршку.

Подијели: