Српска битан саговорник о политичким процесима у региону и свијету

03.03.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да су на Дипломатском форуму у Анталији вођени успјешни разговори са великим бројем значајних политичара, што доказује да је Српска препозната као битан саговорник о политичким процесима у регији, али и у свијету.

– Наши саговорници разумију позицију Српске и имају разумијевање за наш став да смо за европски пут, али да се јасно види уставна структура БиХ, која је састављена од Српске и Федерације БиХ – објавио је Додик на Инстаграму.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

Додик је напменуо да руководство Републике Српске није спремно да се креће европским путевима, а да при томе буде смањена снага Српске.

– У Анталији смо разговарали са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом, министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом, мађарским премијером Виктором Орбаном и министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом. Разговарали смо и с министром иностраних послова Словачке Јурајом Бланаром, као и са специјалним представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком – подсјетио је Додик.

Подијели: