Српска ће учинити све да врати сву имовину у своју надлежност

12.03.2023.

Република Српска ће учинити све да врати сву имовину у своју надлежност новим законом о непокретној имовини, написао је предсјендик Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу.

Додик је навео да су “заједно с коалиционим партнерима протекле седмице још једном потврдили нашу одлучност да бранимо интересе Српске и изразили спремност да се заједнички одупремо сваком покушају централизације БиХ, по било којем основу”.

– На сва питања имамо јасне одговоре који имају циљ да се побољша живот људи у Српској и заштите њихова права. Никакви ултиматуми ни уцјене неће нас поколебати да одбранимо оно што је национални интерес Српске и зато смо спремни и да изађемо из БиХ ако нам покушају отети имовину – поручио је Додик.

Додик је истакао да су “заједно с коалиционим партнерима осудили ставове Амбасаде САД у БиХ, те оцијенили да је ријеч о ратном хушкању које има подршку, а одаслано је преко представника Исламске вјерске заједнице, и изразили забринутост да нико од бошњачких политичара, сарајевских медија и интелектуалаца није осудио тај говор мржње”.

– Оштро смо осудили и напад на новинаре и затражили ригорозне казне за починиоце. Изразили смо јединствен став да измјенама Закона о кривичном поступку буде третирано и питање клевете и лажи, што није уперено против било ког новинара, и нагласили да је неопходно водити јавну расправу о измјенама Кривичног законика Српске – нагласио је Додик.

Додик је поручио да су “протекле седмице с нашим дивним дамама прославили 8. март у Добоју, Српцу, Приједору, Градишци, Модричи, Брчком, те организовали традиционално дружење за све наше даме на Тргу Крајине у Бањалуци, Козарској Дубици, Теслићу, Лакташима”.

– Тако смо показали да су жене највећа снага, које својим ангажманом дају посебан печат свему што раде и активно доприносе друштвеном развоју у свим областима којима се баве – рекао је Додик.

Додик је подсјетио да је са Драганом Човићем на радном доручку у Бањалуци разговарао о актуелним политичким темама у вези с функционисањем власти у заједничким институцијама.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милорад Додик (@mdodik.official)

Подијели: