Српска и Кина оствариле веома интензивну сарадњу

29.01.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је данас у Бањалуци у опроштајну посјету амбасадора Народне Републике Кине у БиХ Ђи Пинга, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Додик је упознао амбасадора Кине у БиХ о политичким приликама у Српској и БиХ, изразивши пуну опредијељеност институција Српске ка дијалогу, очувању мира и стабилности, уз досљедно поштовање Дејтонског споразума и Устава БиХ.

Саговорници су се сложили да су Република Српска и Кина оствариле веома интензивну сарадњу у различитим областима на обострано задовољство.

Предсједник Додик је посебно нагласио позитивна искуства с кинеским компанијама у реализацији значајних пројеката у области саобраћајне инфраструктурне, енергетике и здравства.

Предсједник Републике је овом приликом истакао опредијељеност Српске за наставак и унапређење сарадње с Кином и захвалио кинеском амбасадору на успјешној сарадњи, великој подршци у заједничким пројектима, као и партнерском односу, те му пожелио успјех на професионалном и личном плану.

Подијели: