Српска има висок степен самосталности

09.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да Република Српска има висок степен самосталности у односу на БиХ и да је њен изричит став да се поштују Устав БиХ и права која има.

“Република Српска данас не би постојала да је било попуштања пред притисцима. Она је данас успјешна и живи живот независне државе, кореспондирамо у БиХ тамо гдје је наш интерес”, написао је Додик на Инстаграму.

Додик је поновио да је БиХ немогућа јер се у њој догодила прекомјерна интервенција странаца, те је БиХ непоправљив случај.

“Овакво стање ће моћи да траје само док смо ми у Републици Српској спремни да трпимо или да се мирно разиђемо”, поручио је Додик.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, подсјетио је да је током прошле седмице одржана сједница Извршног комитета СНСД-а, на којој је констатовано да су политичка и економска ситуација у Српској стабилне и да нема изазова који могу да их угрозе.

“Када је ријеч о нивоу БиХ, затражили смо да хитно на дневни ред буду стављени инвестициони и развојни пројекти који долазе из Српске, у складу са договором који је претходио формирању власти на том нивоу”, додао је Додик.

Додик је позвао грађане Бањалуке да током предстојећег тениског турнира “Српска опен” заједнички учествују у стварању доброг утиска о овом граду и покажу да су добри домаћини.

“Ово ће бити посебни дани за Бањалуку и Републику Српску”, рекао је Додик.

Предсједник Српске је свим вјерницима католичке вјероисповијести пожелио срећан Ускрс са жељом да га у љубави и слози проведу с најближима.

“Нека вјера у Христово ускрснуће донесе наду у бољу будућност и пробуди све хришћанске врлине”, поручио је Додик.

Подијели: