Српска неће прекинути добре односе са Русијом

26.02.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Српска остаје изван сврставања на било коју страну у сукобу у Украјини.

– Упркос бројним притисцима, нећемо прекинути наше добре односе с Русијом. Желимо да они буду још бољи и то сам јасно поручио и у интервјуу за РТРС. Ми бисмо хтјели да тај сукоб престане одмах, али то не зависи од нас – написао је Додик на свом Инстаграм налогу.

Додик додаје, да БиХ није проглашена непријатељем Русије само зато што је политика Српске била конструктивна и тога треба да буду свјесни сви и у Федерацији БиХ који су на рачун те политике остварили корист која се огледа у нижим цијенама гаса.

Каже, У БиХ је потребно рјешавати питања у вези с којима постоји сагласност и о томе смо разговарали на састанку са Борјаном Кришто и Драганом Човићем.

– Поновио сам да треба нагласити да је БиХ преговарачка страна на путу ка ЕУ, а не поданичка и да је Република Српска против чланства у НАТО-у – истиче Додик.

Додаје да је на састанку са делегацијом ДЕМОС-а, коју је предводио Недељко Чубриловић, разговарано о актуелним питањима у Српској, али и о заједничком наступу на нивоу БиХ.

– На почетку седмице с великим задовољством уприличио сам пријем у Палати Републике за припаднике тима за трагање и спасавање из рушевина Републичке управе цивилне заштите Републике Српске. Захвалио сам им на огромној храбрости коју су показали и што су све нас у Републици Српској учинили поносним учествујући у хуманој мисији у Турској након разорног земљотреса – каже Додик.

Истиче да је током седмице разговарао и с потпредсједником Српске Ћамилом Дураковићем.

– У четвртак сам се састао с предсједником Боксерског савеза Србије Ненадом Боровчанином. Присуствовао сам потписивању уговора о градњи ауто-пута Брчко – Бијељина и изразио захвалност конзорцијуму кинеских компанија што је спреман да сарађује са Српском – каже Додик.

Подијели: