Српска показала своју хуману страну

28.12.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству показао своје потпуно оправдање, а Српска своју хуману страну.

“Поносан сам што смо формирањем Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству омогућили да сви они којима је таква врста помоћи потребна то и имају од друштва”, истакао је Додик.

Он је рекао је да су у овој години почели, а за идућу годину предвидјели да сваки родитељ, незапослени мајка или отац у породицама гдје има четворо и више дјеце има 750 KМ.

“Тиме смо подржали, не само те породице, него и све оне који желе да имају четворо или више ђеце, шаљући им поруку да имају подршку друштва и државе”, навео је Додик.

Према његовим ријечима, хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцима” годинама је рјешавала ургентна питања, а ове године ријешена су питања набавке транспортних инкубатора за бебе.

“Суочили смо се с инфлацијом и она је на годишњем нивоу износила између 15 и 16 одсто. Наша политика подршке била је усмјерена и на јавни и на реални сектор. У јавном сектору смо у септембру повећали плате за 10 одсто, линеарно подржали исплату од 100 KМ за сваког и тиме омогућили да најнижа плата има већу основицу”, напоменуо је Додик.

Он је додао да је у буџету за идућу годину предвиђен пораст плата, најнижих пет одсто, пензија за 14 одсто, као и борачких давања.

“Укупно гледано, повећање давања за ове категорије ако није идентично инфлацији, онда је сигурно веће од ње”, закључио је Додик.

Подијели: