Сва реаговања као да су писана истом руком или на истом мјесту

07.07.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да сва реаговања која су услиједила након потписивања Указа о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске као да су писана истом руком или бар на истом мјесту.

– Нико од узбуњивача не наводи који члан Устава је прекршен, нити која одредба Дејтонског мировног споразума је повријеђена. Сва реаговања су пуна празних фраза и флоскула да и не заслужују темељиту реакцију – рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише низ реаговања која су услиједила након што је потписао Указ о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске.

Предсједник Републике је нагласио да једини који је у посљедњих мјесец дана изашао из оквира Дејтонског мировног споразума и Устава је Уставни суд БиХ, али нико од лажних државобранитеља није реаговао.

– Народна скупштина Републике Српске морала је да одбрани интересе Српске и то је и учинила. Све у складу с Уставом БиХ и Дејтонским мировним споразумом. Застрашивање грађана угрожавањем мира и помињање деведесетих само је изговор за нешто што појединци очекују да ће се десити, а никако реалан пресјек ситуације у БиХ – нагласио је предсједник Српске.

Он је истакао да је БиХ у политичкој, а никако у безбједносној кризи о чему свједоче мирне улице градова широм БиХ.

– Сва питања која су отворена у БиХ су само и искључиво политичке природе и биће ријешена политичким путем. Они којима је глава остала у деведесетим не заслужују да се баве политком 2023. године било да су у ФБиХ или у некој од амбасада – поручио је Додик.

Подијели: