Све што је договорено урађено је у корист додатног позиционирања Српске

30.07.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је све што је договорено на састанку са лидерима странака које учествују у власти на заједничком нивоу урађено у корист додатног позиционирања Српске.

– Мој политички циљ је дејтонска позиција Републике Српске, оно што у Дејтону и Уставу пише, а оно што су нам високи представници наметнули мора да буде поново разматрано, уређено и доведено у оквире Устава – написао је Додик на Инстаграму.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

Предсједник Српске је подсјетио да је протекле седмице разговарао на Хвару с предсједником Хрватске Зораном Милановићем, који му је на састанку потврдио да Хрватска подржава договор легитимних политичких представника три конститутивна народа у БиХ који обезбјеђује њихову равноправност у складу са Дејтонским споразумом.

Додик је навео да је са предсједником Србије Александром Вучићем протекле седмице присуствовао показном гађању припадника Војске Србије на војном полигону Пасуљанске ливаде.

Предсједник Српске је протекле седмице у Бечу бодрио фудбалере Борца, који су изгубили 1:0 од Аустрије у другом колу квалификација за фудбалску Лигу конференција, али су, како је навео, показали добру игру.

– Надам се да ћемо након реванш утакмице у Бањалуци славити побједу – додао је Додик.

Подијели: