Свијет се може ујединити у хуманости

14.02.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је земљотрес, у којем је страдало више хиљада грађана Турске, потресао цијели свијет и у срцима свих људи изазвао бол и тугу због страдања које дуго није виђено.

“Република Српска саосјећа са народом Турске и све што је било и буде у нашој моћи учинићемо да се то страдање ублажи. Наши спасиоци чине све да дођу до преживјелих у рушевинама, које под собом нису оставиле људскост и емпатију, коју је човјечанство пољедњих деценија у доброј мјери изгубило.

“Знајте да нисте сами и да се сами нећете борити са посљедицама ове катастрофе, која је однијела толико живота, али и показала да се свијет може ујединити у хуманости”, написао је предсједник Српске у књигу жалости у Генералном конзулату Турске у Бањалуци, поводом земљотреса који је задесио ту земљу.

У земљотресу, који је у понедјељак, 6. фебруара, погодио Турску и Сирију, погинуло је више од 39.000 људи. Према посљедњим подацима, у Турској је погинуло више од 31.500 људи, а у Сирији 8.500.

Подијели: