У Мађарској ће бити ријечи и о економској сарадњи

20.08.2023.

Током посјете Мађарској биће ријечи и о економској сарадњи, написао је предсједник Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу.

– Поред пројеката из пољопривреде, који се већ реализују, отворићемо питања у вези с енергетским пројектима, као што је вјетроелектрана Хргуд – навео је Додик.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милорад Додик (@mdodik.official)

Додик је напоменуо да “Република Српска на вријеме извршава све своје обавезе, нема кашњења исплата пензија, плата и социјалних давања”.

Додик је нагласио да је “ту економску стабилност Републике потврдила реномирана свјетска агенција Стандард енд пурс која је Српској дала кредитни рејтинг Б са стабилним изгледима”.

– Наравно да има оних који покушавају да онемогуће Српској одређена финансирања. Зато ћемо посложити наше приоритете и то неће ићи на терет наших људи. И даље ћемо oбезбјеђивати стабилност Републике Српске – поручио је Додик.

Додик је подсјетио да је у овој седмици потписао Указ о проглашењу Закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.

Присуствовао је и традиционалној манифестацији “Вече ојкаче на Моштаници”, која на најљепши начин његује традицију српског народа.

Подијели: