Уручен Крст милосрђа др Петеру Фригу, доказаном пријатељу Српске

11.02.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је Орден крст милосрђа шефу Центра за гинеколошку ендокринологију Универзитетске болнице у Бечу Петеру Фригу, којим га је одликовао поводом 9. јануара, Дана Републике Српске.

– Ви сте наш велики пријатељ и Република Српска је ваша друга домовина, позивамо вас да је што чешће посјећујете – изјавио је Додик током уручења Ордена крст милосрђа.

– Била ми је част да у Бечу уручим Орден крст милосрђа проф. др Петеру Фригу са Универзитетске болнице у Бечу, који му је додијељен поводом Дана Републике Српске. Проф. др Фриго је доказани пријатељ Републике Српске и нашег народа – рекао је Додик.

Приликом изјава за медије Милорад Додик је нагласио да је проф. др Петер Фриго први од љекара из Аустрије који је показао велико интересовање за сарадњу с институцијама Републике Српске, и да се та сарадња успјешно одвије већ годинама и да је самим тим било природно да се Република Српска на овај начин одужи проф. др Петеру Фригу.

– Желим да Вам захвалим. Драго ми је да можемо и у будућности да сарађујемо и ускоро ћу посјетити Бањалуку. Велика ми је част да сам добио овај орден – истакао је Фриго, након што му је Додик уручио орден.

Уручењу ордена присуствовали су генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић, др Борис Гороња и шеф Представништва Младен Филиповић.

Подијели: