Уручен указ о одликовању Јокића, Богдановића, Пешића и Даниловића, орден и KСС-у

03.07.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је указе за одликовања, за врхунска достигнућа у области кошаркашког спорта која доприносе општем напретку, афирмацији и промоцији истог у Републици Србији и Републици Српској Николу Јокића, Богдана Богдановића, Светислава Пешића и Предрага Даниловића.

Додик је уручио и указ Ордена заставе Републике Српске са златним вијенцем одликовао Николи Јокићу, кошаркашу Денвер Нагетса, првог Србина проглашеног за најкориснијег играча НБА лиге, троструког освајача награде за најбољег кошаркаша најјаче кошаркашке лиге на свијету и Богдану Богдановићу, кошаркаша Атланта Хокса, који од 2017. године наступа у кошаркашкој НБА лиги, троструког освајача награде за најбољег кошаркаша у Србији и капитена Kошаркашке репрезентације Србије.

Орденом Његоша И реда, Додик је одликовао Kошаркашки савез Србије, Светислава Пешића, кошаркаша, тренера и селектора Kошаркашке репрезентације Србије и Предрага Даниловића, кошаркаша и предсједника Kошаркашког савеза Србије.

Предсједник Репубике Српске Милорад Додик посјетио је данас кошаркаше Србије у спортском центру у Старој Пазови гђе се припремају за предстојеће Олимпијске игре у Паризу.

Додика су у спортском центру дочекали предсједник Kошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и директор мушке сениорске репрезентације Драган Тарлаћ.

Подијели: