Успостављање легитимне власти на свим нивоима у БиХ значајно за европски пут

26.01.2023.

Успостављање легитимне и функционалне власти на свим нивоима у БиХ од великог је значаја за европски пут, истакао је педсједник Републике Српске Милорад Додик након разговарао с амбасадорком Републике Француске у БиХ Кристин Тудик.

Овом приликом је разговарано о актуелним политичким и економским приликама у Републици Српској и БиХ, као и о процесу европских интеграција уз пуно уважавање и поштовање Устава и Дејтонског споразума.

Предсједник Републике истакао је да од политичке стабилности зависе бројна инострана улагања, те подсјетио да је Српска показала пуни демократски капацитет и способност да у кратком року послије избора формира Владу и усвоји стратешке документе што је предуслов за системско рјешавање економских и социјалних проблема.

Саговорници су оцијенили да постоји много области у којима Република Српска и Француска могу да сарађују, при чему је изражено уверење да ће се, у наредном периоду, односи даље продубљивати и развијати, с циљем доприноса привредном расту и развоју, повећању броја инвестиција, радних мјеста и бољем стандарду.

Подијели: