Видовдан – датум када се присјећамо страдања српских јунака

27.06.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поводом Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске, упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског пука бригадиру Сретену Милошевићу, официрима, подофицирима као и свим припадницима овог пука.

– Кроз нашу историју, Видовдан је увијек био датум када се присјећамо великих страдања српских јунака у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, који су дали своје животе за темеље наше Републике Српске и слободе коју данас уживамо – истакао је Додик.

Додао је да је ВРС, вођена часним и слободарским начелима, поносно и храбро одбранила нашу територију и сачувала српски народ, те без њеног постојања, херојске борбе и несебичног жртвовања данас не би било Републике Српске.

– Морална обавеза и дужност свих садашњих, али и будућих генерација је да са огромним поштовањем и вјечном захвалношћу чувају успомену на херојство, храброст и част припадника Војске Републике Српске. У име грађана Републике Српске и у своје име, желим вам срећну Крсну славу – Видовдан, уз искрене жеље да је увијек славите свечано, поносно и достојанствено, како то и приличи српском народу – наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Подијели: