Власт у Српској ће бити формирана брзо након потврђивања изборних резултата

28.10.2022.

Власт у Републици Српској ће бити формирана врло брзо након потврђивања изборних резултата. Мислим да неће проћи више од мјесец дана и да ћемо имати владу и Народну скупштину у Републици Српској, поручио је лидер СНСД и новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик.

“Када је ријеч о формирању власти на нивоу БиХ, још увијек ништа није познато. Питање је да ли овдје уопште треба власт, када се зауставља изградња гасовода у условима када цијели свијет и Европа вапе за гасоводима, умјесто да смо отворени и да било ко ко може доведе било какву инвестицију такве врсте, овдје се то упорно зауставља”, поручио је Додик.

Додик вјерује да ће Предсједништво и даље тако радити, да ће Жељка Цвијановић предлагати, али да ће остала два члана и даље одбијати.

“Због чега и у чему је смисао, зашто се овдје сједи и зашто се овдје долази? Ја такво понашање не разумијем. Само нас спречавају да радимо и онемогућавају Републици Српској да се гради Бук Бијела, да се гради аеродром. Уосталом велики народни сабор који смо имали у Бањалуци прије неколико дана усвојио је платформу и рекао да се то неће трпјети. Ја ћу то као предсједник Републике Српске из дана у дан понављати и тражити да се поштују та опредјељења народа”, закључује Додик.

Подијели: