Заједнички рад предсједника и Владе приоритет

27.11.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће заједнички рад предсједника и Владе Републике Српске бити приоритет и да очекује да Влада одговори на значајне политичке изазове, економска и социјална питања, те да обезбиједи стабилност и социјалну и енергетску безбједност људи.

– У неђељи иза нас обавио сам консултације с представницима политичких партија и именовао Радована Вишковића за мандатара за састав нове владе”, написао је Додик на свом Инстаграм профилу.

Он је навео да је његова прва званична посјета по ступању на дужност предсједника Српске била Србији, гђе се сусрео с предсједником Србије Александром Вучићем.

– Упознао сам га са сложеном ситуацијом у БиХ. Поновио сам опређељење Републике Српске да помогнемо нашем народу на Kосову и Метохији – нагласио је Додик.

Он је додао да је присуствовао и слави Министарства унутрашњих послова Републике Српске и отварању новоизграђених објеката Полицијске академије и Центра за обуку.

– Отварањем нове зграде Уставног суда Републике Српске, изграђен је још један у низу репрезентативних објеката које желимо да градимо – истакао је Додик.

Додик је подсјетио да је разговарао с амбасадорима Грчке и Русије, Димитриосом Папандреуом и Игором Kалабуховом, као и са директором Управе Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујоном.

– Дружио сам се и са младим члановима СНСД-а који су будућност СНСД-а – написао је Додик.

Подијели: