Бећировићева политика треба да буде поражена и заустављена

11.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Денис Бећировић једнако лаже било да је у Бриселу, САД, Сарајеву или Загребу, па се може рећи да је бар у лажима досљедан.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Бећировића да предсједник Републике Српске мора, како је рекао, бити заустављен у антидејтонској и антиуставној политици и да се трансформисао из политичке у бјезбједносну пријетњу, Додик је рекао да су приче о безбједносним пријетњама приче за малу дјецу које он, нажалост, прича на важним мјестима, иако је у питању његов лични став, базиран ни на чему.

– Прије неколико дана командант Алтее је изјавио да у БиХ нема безбједносних изазова, али Бећировић очигледно призива некакве другачије извјештаје. Занимљиво је да ме безбједносном пријетњом назива човјек који не може да сакрије своје шовинистичке испаде искључујући амбасадора Србина са састанка у Загребу – нагласио је Додик.

Према његовом мишљењу, Бећировићева политика је та која мора бити поражена и заустављена.

– За једног шовинисту Бећировић је поприлично самоувјерен у паушалним оцјенама и етикетирању других и другачијих – оцијенио је Додик.

Подијели: