Болницу у Приједору модернизовати, а не градити нову

07.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да постојећу болницу у Приједору треба реконструисати и да не треба правити мегаломанске приче о изградњи нове јер нису одрживе.

Додик је рекао да постојећу болницу треба модернизовати и ускладити с потребама, да она заслужује реконструкцију и евентуално доградњу.

Он је нагласио да се није одустало од рјешавања многих питања у Приједору, да град тек чекају инвестиције које ће подржати Република како би ријешио све комуналне и инфраструктурне проблеме.

Након што је разговарао са руководством града о рибњаку “Саничани” који је у стечају, Додик је истакао да су и град и Република одлучни да то врате народу, а не да остане спекулатнима.

“Видјећемо на који начин ћемо то ријешити”, рекао је Додик.

Додик и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарали су у Градској управи са руководством града и челним људима сусједних општина, а присутан је био и министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Данијел Егић.

“Разговарали смо о новим комуналним улагањима. Вјероватно у другој половини године или идуће године поново ћемо се наћи да видимо како поново помоћи да ријешимо оно што је преостало”, истакао је Додик.

Он је додао да сусједне општине као највећи проблем издвајају комуналне дјелатности, па су договорили да у оквиру комуналног предузећа у Приједору буде формирана посебна служба која ће помагати Оштрој Луци и другим општинама јер немају потенцијал да за тако нешто подржавају јавна предузећа.

Додик и Цвијановићева посјетили су и насеље Саничани гдје је у току асфалтирање више путних праваца у оквиру великог пројекта за који је Влада Републике Српске обезбиједила 4,8 милиона КМ.

(Срна)

Подијели: