БОРС синоним за Српску, заједно расли и прошли кроз многе битке

27.06.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је значај Борачке организације Републике Српске /БОРС/ која је синоним за Српску јер су заједно расли и заједно прошли кроз многе битке.

Додик је нагласио да је БОРС важан друштвени, социјални, али и политички коректив у процесима који су значајни за стабилност и статус Српске.

Он је изразио задовољство што је Република Српска успјела да се сачува од најезде која је изгледала да ће обесмислити све због чега су борци дали животе.

“Све то смо превазишли и ставили се на колосијек који води даљем јачању Српске и БОРС је у том погледу важан, да очува и шири патриотизам, јача вјеру у Српску, као и да чува сјећање на погинуле борце”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци прије почетка свечане академије поводом обиљежавања 30 година постојања БОРС-а.

Борачка организација Републике Српске невладина је организација основана 1993. године која окупља борце Војске Републике Српске који су учествовали у Одбрамбено-отаџбинском рату. Влада Републике Српске утврдила јој је у октобру 2007. године статус организације од посебног интереса за Републику.

Основни циљ Борачке организације је очување Републике Српске, побољшање материјалног и друштвеног положаја борачких категорија и његовање традиције Одбрамбено-отаџбинског рата

Подијели: