Честитка поводом Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске

27.06.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског (Република Српска) пука бригадиру Сретену Милошевићу, официрима, подофицирима као и свим припадницима овог пука, поводом Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске.

„У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука.

Видовдан је датум који у нашој историји представља синоним за велика страдања српског народа, али и извојеване побједе свих храбрих припадника Војске Републике Српске, који су своје животе дали за слободу коју данас уживамо. Због тога им дугујемо вјечну захвалност и сјећање на њихову жртву која нас трајно обавезује да чувамо и бранимо нашу Републику и оставимо у насљеђе будућим генерацијама.

Војска Републике Српске је у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату својом храброшћу и одважношћу поносно чувала Републику Српску, њену територију и српски народ.

Настављајући да баштини традицију Војске Републике Српске, Трећи пјешадијски (Република Српска) пук представља гарант опстанка Републике Српске и српског народа и очувања мира и стабилности.

Дубоко увјерен да ћемо и у будућности наставити да његујемо традицију, желим вам срећну крсну славу, да је прославите свечано и достојанствено. Такође, желим вам много успјеха у даљем раду и личну и породичну срећу“, наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Подијели: