Честитка за Дан државности: Српска и Азербејџан имају посебно топле и пријатељске односе

28.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је предсједнику Азербејџана Илхаму Алијеву Дан државности, истакавши увјерење да ће билатерална сарадња Српске и Азербејџана у многим сегментима биљежити раст и ићи узлазном линијом.

“Са Вама на челу Република Азербејџан је израсла у регионалног лидера и економску силу, и с поносом могу рећи да Република Српска и Република Азербејџан имају посебно топле и пријатељске односе, пуне разумијевања и узајамног поштовања”, наводи се у честитки Додика, коју је упутио и у име институција Српске.

Предсједник Српске је додао да су, у вријеме великих тектонских геополитичких промјена и изазова на економској глобалној сцени, разумијевање и поштовање унутрашњих прилика и спољне политике сваке од земаља, од изузетне је важности.

“Ваша мудрост и харизма воде ваш народ и вашу земљу путем развоја и просперитета, и Ви деценијама оправдавате повјерење свог народа. То је чињеница која се мора поштовати”, навео је Додик.

Он је такође изразио увјерење да ће односи Српске и Азербејџана додатно ојачати на обострану корист народа и земаља.

“Увјерен сам да ће наши односи додатно ојачати у годинама које су пред нама на обострану корист наших народа и земаља. Изражавам моју искрену и постојану намјеру да се пријатељство и подршка – за коју смо већ поставили темеље – чврсто надограђују, чувају и поштују”, навео је Додик.

Предсједнику Азербејџана Додик је пожелио здравље и благостање, као и напредак и просперитет пријатељског народа Републике Азербејџан.

Подијели: