Енергетска заједница региона – модел заједничког одговора изазовима

26.03.2023.

Енергетска заједница земаља региона је прихватљив модел за Републику Српску како бисмо заједнички одговорили енергетским изазовима у будућности, написао је предсједник Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу, додавши да је то поручио на панелу у склопу Самита енергетике “СЕТ Требиње 2023”.

Додик је напоменуо да “за сада ову идеју подржавају Мађарска, Република Српска и Србија, али да су и други добродошли да се прикључе јер је битно да земље региона сачувају своје интересе у односу на глобалну економију”.

– Захвалио сам и мађарском министру спољних послова Петеру Сијарту који је присуствовао Самиту енергетике и показао да Мађарска има искрене, пријатељске односе са Српском с којом већ реализујемо заједничке пројекте, а планирамо и нове – рекао је Додик.

Додик је подсјетио да је током недјеље обишао и радове у Бањалуци на изградњи арене за “Српска опен”.

– Увјерио сам се да ће све бити спремно за највећи спортски догађај који се организује у Републици Српској – поручио је Додик.

Предсјендик Српске је навео да је посјетио општине Гацко и Билећа, гдје је с руководством разговарао о стању у тим локалним заједницама, као и помоћи коју републичке институције треба да пруже у рјешавању приоритетних проблема.

У петак је у Сомбору присуствовао обиљежавању годишњице НАТО бомбардовања Србиј.

– Тамо сам јасно поручио да је наша будућност као народа у уједињењу Републике Српске и Србије и да та идеја треба да живи без обзира на то шта о томе кажу управо они који су нас бомбардовали – истакао је Додик.

Подијели: