Фоча постала атрактивна са становишта улагања

30.03.2023.

Предсједник Република Српске Милорад Додик рекао је данас да је Фоча постала веома атрактивна са становишта улагања јер су у току инвестиције у Хидроелектрану “Бук Бијела”, са чијом градњом се неће стати, те реконструкција пута према Шћепан Пољу, и указао да нову димензију у животу ове општине доноси прилив страних студената за шта је потребно обезбиједити услове.

Додик је за пут према Шћепан Пољу, чија је реконструкција почела прошле јесени, рекао да је тај правац у приоритету јавних предузећа у Републици Српској.

“Неки су нападали да се ништа не ради. Па обично се зими и не ради, али у сваком случају ту се ради. У плану је да се пут скроз до Шћепан Поља заврши”, рекао је Додик.

Он је истакао да је, осим магистралног пута за Шћепан Поље, веома важно завршити и асфлатирање пута десном обалом Таре за потребе рафтинг туризма.

“Оно што морамо урадити јесте да према Брштеновици завршимо пут да се туристи не морају мрцварити и ићи преко Црне Горе”, поручио је Додик.

Предсједник Српске је навео да је са начелником општине Фоча Миланом Вукадиновићем разговарао о припремању услова за пријем 300 страних студената, који долазе да студирају медицину на енглеском језику, што даје нову димензију у животу ове локалне заједнице.

(Срна)

Подијели: