Јасеновачка тишина саставни дио душе српског народа

23.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Доњој Градини да је ово мјесто јасеновачке тишине која све окупља и постаје саставни дио душе и тијела српског народа.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

“Та тишина нас овдје окупља, сваки дан морамо да се присјетимо страдања наших предака на овом мјесту и оне дјеце која су везана у џакове са мачкама и бацана у Саву и умирала у страшним мукама”, рекао је Додик у Доњој Градини на обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина – геноцида у Независној Држави Хрватској у концентрационом логору Јасеновац.

Додик је подсјетио да су усташе у НДХ убиле више стотина хиљада људи и да су сви ти злочини били дио плана који је трајао дуго, а који је подразумијевао да се Срби униште на овом простору.

“Срби су највећи страдалници не само прошлог вијека, него и сукоба током распада бивше Југославије”, додао је Додик.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

Он је истакао да је српски народ јединствен и у страдању, да то показује и данашње присуство у Доњој Градини и предсједника Србије Александра Вучића.

“Једног дана ћемо бити једна држава јер то је наше право и наша историја”, поручио је Додик.

Додик је поручио да се злочин у Сребреници не може изједначити са Јасеновцем, истичући да представици западних држава неће да кажу да је у Јасеновцу почињен геноцид.

Предсједник Српске је истакао да Србима не могу прикачити етикету геноцидног народа и указао да српски народ има право на слободу.

“Прошли вијек је био вијек страдања Срба, а овај је вијек њиховог уједињавања”, рекао је Додик.

Додик је поздравио окупљене највише званичнике Републике Српске и Србије, амбасадоре, свештенство.

Он је подсјетио да је ово обиљежавање у организацији Влада Српске и Србије, а потекло је од иницијативе предсједника Србије Вучића.

У Спомен-подручју “Доња Градина” код Козарске Дубице данас се одржава централна манифестација обиљежавање Дана сјећања на жртве усташког злочина – геноцида у НДХ у концентрационом логору Јасеновац у присуству највиших званичника Републике Српске и Србије и великог броја грађана.

Подијели: