Још два милиона КМ за рурални развој Семберије

31.01.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је данас у Бијељини још два милиона КМ улагања Владе Српске у рурални развој Семберије и наставак системских мјера с аграрним буџетом од 180 милиона КМ да се обезбиједи домаћа производња хране.

“Обећали смо и испунили улагање три милиона КМ из Компензационог фонда за пројекте руралног развоја у Бијељини који су урађени путем Аграрног фонда, чули смо доста захвалности због тога, а посебно зато што је све урађено послије, а не прије избора”, рекао је Додик новинарима.

Према његовим ријечима, Република Српска има довољну производњу свих основних животних намирница и редовно снабдијевање тржишта.

Након састанка с пољопривредницима у Семберији Додик је рекао да се ради на финализацији Правилника о расподјели подстицаја у пољопривреди, уз разговор о детаљима са домаћинима на терену, како би се обезбиједила системска рјешења у овој области.

“Хоћемо да помогнемо и подржимо пољопривредне произвођаче”, поручио је Додик и позвао све грађане који за то имају могућност да дио хране производе на својим имањима, истичући да је храна, уз енергију, основно питање у будућности у свијету.

Стотине семберских пољопривредника су на састанку у хотелу “Дрина” поручили да су задовољни испуњеним обећањем и повећањем аграрног буџета на 180 милиона КМ.

Истичући да вјерују Додику и да им се уз позитивне помаке враћа нада за очување и јачање аграра у Српској, изнијели су и проблеме и приједлоге за њихово рјешавање, а једно од питања било је и наставак изградње Дринског насипа у Семберији.

Према ријечима домаћина, већ оно што је до сада урађено спасило је Семберију недавно од поплава.

Подијели: