Кавазовићеви иступи личе на све, осим на иступе религијског поглавара

27.06.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је БиХ секуларна земља и Исламска заједница хитно мора да се прилагоди тој чињеници, указавши да и посљедњи иступ првог муслимана БиХ Хусеина Кавазовића личи на све осим на иступ религијског поглавара.

– Ако би пристали да Исламска вјерска заједница у БиХ одређује пријатеље, непријатеље, добре и лоше протекторе, баш као да игдје постоји добар протекторат, онда бисмо пристали на ратне идеје муслимана о политичком исламу – рекао је Додик, упитан да прокоментарише изјаву Кавазовића да је БиХ под европским патронатом претворена у врећу за ударање, а да у томе, како каже, предњаче сусједи, Србија и Хрватска уз помоћ Русије и Мађарске.

Предсједник Републике Српске је подсјетио да у БиХ живе и православци и католици са својим свештеницима, али никоме од њих није пало на памет да води и унутрашњу, а сад и спољњу политику БиХ.

– Разумијем да је Кавазовић заинтересован за живот и напредак муслимана, али своју забринутост показује на потпуно неприхватљив начин времену у којем живимо и уређењу које је на снази – истакао је Додик за Срну.

Док је СДА била прва партија муслимана, рекао је Додик, Кавазовић се донекле понашао налик вјерском лидеру, а откако је СДА у опозицији, Кавазовић је у офанзиви, реториком и политиком СДА.

– Све то не би било чудно ни накарадно да Хусеин Кавазовић има регистровану политичку партију и да говори и дјелује с тих позиција. Али, носити вјерска обиљежја, а активно се бавити политиком заслужује политички одговор – поручио је Додик.

Подијели: