Конаковић не може никоме да држи лекције, поготово не Вучићу

29.04.2024.

Министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић опет лупа глупости, он ништа не може покренути у име БиХ, јер он није БиХ и не представља је ако за то нема усаглашен став Предсједништва БиХ, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Нe може тражити ни тужбу ни било какву одштету. Конакoвић би требало да покаже основну пристојност и да се предсједнику Србије Александру Вучићу обраћа с поштовањем, јер увредама упућеним Вучићу Конаковић вријеђа Србију и све њене грађане. Он је јефтини популиста, недовршени и недорасли политичар и не може да држи лекције никоме, а поготово великом државнику и политичару попут предсједника Србије – наводи Додик.

Како Додик наводи, Вучић је своје пријатељство и подршку свим народима у БиХ показао више пута, а Конаковић и остали бошњачки политичари урадили су све да трајно наруше односе са свим Србима гдје год они живјели.

– Прича о Сребреници је лаж. Никаквог геноцида није било и то су потврдила најзнaчајнија имена у истраживању Холокауста.

Највећи свјетски стручњаци за Холокауст Ефраим Зуроф, директор Центра “Симон Визентал”, и професор Јехуда Бауер, историчар Холокауста, потврдили су да није било геноцида. То је потврдио и израелски стручњак за истраживање Холокауста Гидеон Грајф, који је јасно рекао да су Срби народ над којим је извршен геноцид – додаје Додик на друштвеној мрежи “Икс”.

Како он наводи, исто се чуло и од других свјетских ауторитета из ове области.

– Потврдио је то и угледни јерменски књижевник и професор Бабкен Симоњан из Јеревана. То за босанске муслимане ништа не значи, јер не желе да чују. Јасне су намјере које стоје иза резолуције и шта муслимани покушавају да ураде. Сви то виде. Иза свега стоји њихова мржња према Србији и српском народу и зато је и одгођено гласање о резолуцији. Схватили су да након ње неће бити ни БиХ – напомиње Додик.

Подијели: