“Лош положај Срба у ФБиХ камуфлирају илузорним потезима”

08.04.2023.

Срби у ФБиХ и даље су у лошој позицији која је камуфлирана разним потезима који иду за тим да приказују нешто што није стварност – илузије, али читава БиХ је таква, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Оно што имате у ФБиХ преноси се на ниво БиХ – дубоко нефункционалне и промашене земље – поручио је Додик.

Он је истакао да у ФБиХ влада поданички менталитет, који је спреман да прихвати страног тутора, Кристијана Шмита, који нема никакве ингеренције и који се ни мало не разликује од оног који је био тутор Аустроугарске који је овдје био наметнут.

– Па и овај овдје нешто доноси, нико га није именовао, ни изабрао, ни прихватио, он нешто пријети, говори шта треба да радимо, говори о геноциду, а долази из земље чији су сународници раније починили најстрашније злочине на свијету – додао је Додик.

Додик је истакао да би требало имати неку мјеру, да је Њемачка за респект у смислу економије, али да сигурно не треба да држи придике поготову Србима о томе шта је исправно, а шта не, народу којем су у два рата својом идеологијом побили скоро пола популације.

– Он је сада дошао нама овдје да говори шта треба да урадимо у смислу демократије, а све што говоре је у функцији тога да нестанемо – нагласио је Додик.

Додик је додао да на то указује и прича о имовини, коју желе да камуфлирају, да сада мало склоне али да је задрже на теми, те оцијенио да ће то бити кључно питање.

– Имовина није спорна, ми настављамо да је употребљавамо онако како је дао Устав БиХ. Ако они мисле да то није тако и да би требало нешто другачије са том имовином, нека пробају, ми у том процесу нећемо учествовати – рекао је Додик.

Подијели: