Марфи не може да коментарише уставни положај Српске и њене имовине

21.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да амерички амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи није тај који може да одлучује о томе шта је Дејтонски споразум нити да коментарише уставни положај Српске и њене имовине.

Опасан је пут којим иде Марфи и оно што покушава да наметне, препотентно се понашајући у погледу мијешања у унутрашње ствари земље, а што нема право према конвенцији о дипломатским односима. Понаша се као слон у стакленој башти, ломећи све око себе – рекао је Додик новинарима након састанка са лидерима политичких партија из Српске.

Додик је, одговарајући на новинарско питање да ли очекује реакцију на данашњи састанак с обзиром на то да је Марфи рекао да он /Додик/ иде опасним путем, Додик је рекао да амерички дипломата чини све како би дестабилизовао Републику Српску, па и у финансијском смислу.

Он је додао да се са Марфијем, према ранијој одлуци власти Српске, неће састајати нико од представника Републике Српске.

Додик је рекао да је кључно то што је за Српску постигнуто јединство, иако са вршиоцем дужности предсједника СДС-а Миланом Миличевићем има различитих ставова.

 

Подијели: