Медији су један од најважнијих стубова сваког демократског друштва

02.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је новинарима, удружењима новинара и запосленима у средствима јавног информисања у Републици Српској 3. мај – Међународни дан слободе медија.

– Овај датум подсјећа на чињеницу колико је важна улога медија и правовременог информисања јавности у савременом свијету. Медији су свакако један од најважнијих стубова сваког демократског друштва и због тога је важно да се у свом професионалном раду руководе правим вриједностима, те да јавности пруже објективну и поуздану информацију – наводи се у честитки предсједника Српске.

Додик је нагласио да “слобода медија представља темељ демократије, али та слобода никако не смије бити злоупотребљена како би се у јавност пласирале неистините и неутемељене информације”.

– Професионално новинарство и професионални медији ће увијек имати пуну подршку свих институција и друштва у савладавању изазова, како би им се обезбиједио бољи положај и бољи услови рада. Овом приликом изражавам захвалност свим новинарима и медијским кућама који прате актуелна дешавања и желим успјех у даљем раду, те бољи професионални и материјални положај – наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Подијели: