Надлежне службе ће сачувати безбједност

04.05.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је поводом навода да већи број Бошњака сутра у Поточарима планира окупљање како би испровоцирала Србе и тако изазвали инциденте, да је то ствар за надлежне службе у Српској које ће то веома ефикасно ријешити.

– Вјерујем да постоје такви умови који би покушали на такав начин нешто да спреме, али у сваком случају треба дати прилику тим службама да заврше то све да не буде никаквих спекулација – истакао је Додик.

Додик је нагласио да ствари треба смирити и предузети све законске и друге мјере како би се направила потпуно безбједносно неутрална средина.

Он је напоменуо да Бошњаци имају могућност да обиљеже све своје догађаје на простору Републике Српске, што није случај са Србима у Федерацији БиХ.

Додик је рекао да ће надлежне службе у Републици Српској учинити све да потпуно безбиједно протекне и предстојеће отварање обновљене џамије Арнаудија у Бањалуци.

– А напади из Федерације БиХ да се све искористи и направи проблем, а поготову сада, у узлету општих осуда према Србима на глобалном нивоу од њихових савезника, очигледно неки желе да искористе, па и ти који имају намјеру да то ураде – додао је Додик.

Веће окупљање Бошњака планирано је за Васкрс у Поточарима код Сребенице, а намјера је и да се провокацијом српског народа покушају изазвати инциденти.

Подијели: