Након великих трагедија Србији најмање потребна додатна дестабилизација

09.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Србија пролази, можда, најтеже тренутке у посљедњих 30 година, суочена са борбом за очување државног суверенитета, а сада и са масовним убиствима која нису својствена овим просторима.

На питање Срне да прокоментарише посљедња дешавања у Србији и одржавање протеста који је организовало неколико опозиционих политичких странака послије двије велике трагедије у Београду у којима је изгубљено 17 младих живота, Додик је одговорио да је Србији у тренуцима појачаног сензибилитета најмање потребна било каква додатна дестабилизација јер су двије трагедије биле довољно дестабилизујеће за цијело друштво.

– Сматрам да је неопходно пустити институције државе Србије да раде свој посао, како би се живот што прије вратио у нормалу. Породице жртава, али и сви чланови друшства морају да врате какав-такав мир и наставе са животом. Не могу да подржим, нити да схватим, политизацију било какве трагедије, јер она не води рјешењу, већ продубљивању проблема, а грађанима Србије проблеми сада нису потребни – истакао је предсједник Републике Српске.

Ако струка и објасни како је дошло до ове двије трагедије, рекао је Додик, проблем ће се моћи ријешити само заједничким снагама, без подјела.

– Уважавам политичке различитости јер без њих нема демократског друштва, али поучен неким искуствима у Републици Српској не могу да прихватим да било ко те трагедије покуша да политички злоупотријеби – додао је Додик.

Подијели: