Наставити активно радити на побољшању студентског стандарда у Српској

07.02.2023.

– О питањима у вези са студентима и младима разговарамо с младима и слушамо њихов глас и проблеме с којима се суочавају. Резултат тога је да данас имамо значајно побољшан студентски стандард, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик се данас састао са предсједником Уније студената Републике Српске Урошем Бјелицом и Стефаном Слијепчевићем, предсједником Студентског парламента у Источном Сарајеву, и са њима разговарао о свему што је до сада урађено.

“Поновио сам да ће институције Републике Српске наставити да активно раде на побољшању услова за студенте, а након великих улагања у изградњу студентских домова у Источном Сарајеву и Бањалуци, у наредном периоду радићемо на реализацији пројекта изградње студентског дома у Бијељини. Желимо да наши студенти имају најбоље могуће услове, зато смо и у претходном периоду реализовали бројне мјере. Омогућено је бесплатно школовање за студенте првог циклуса и прве године другог циклуса студија који редовно испуњавају своје обавезе, као и бесплатан смјештај у студентским домовима”, поручио је Додик.

Подијели: