Нема пристајања на условљавање, завршити источну гасну конекцију

01.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је приоритет за Српску завршетак пројекта источне гасне конекције и да од рјешавања овог питања зависе и односи са Федерацијом БиХ /ФБиХ/, односно наступ српских представника у Савјету министара.

“Ако тога не буде на дневном реду, Савјет министара неће ни функционисати. Имали смо обзира на молбе које смо добијали од политичара из Сарајева да се не отварају проблеми док се не формира нова Влада ФБиХ”, истакао је Додик.

Он је нагласио да ће представници Српске, уколико се не отвори ово питање, направити процјену како ће радити у Савјету министара, нагласивши да представници Српске нису спремни да слушају изговоре.

“Сада измишљају да јужна и источна конекција иду у пакету. Каквом пакету? Јужна и источна конекција немају везе једна с другом. Носиоци инвестиције нису исти, ништа није исто. Ми очекујемо да то буде завршено без икаквих условљавања”, рекао је Додик новинарима у Градишци.

Предсједник Српске каже да је на ранијем састанку са партнерима у БиХ договорено да се неће заустављати пројекти који имају завршене формално-правне процедуре.

“Та прича о гасоводу из Србије је завршена, као и све процедуре”, истакао је Додик.

(Срна)

Подијели: