Односи Српске и Бјелорусије биће додатно унапријеђени

08.05.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Палати Републике са министром индустрије Бјелорусије Александром Рогожником.

Додик је оцијенио значајним данашње потписивање Меморандума о сарадњи у области пољопривреде, који се односи на подржавање увођења нових технологија у пољопривредној производњи и на набавку нове механизације, коју ће пољопривредници из Српске моћи набављати под повољним условима.

Поздравио је и активности на припреми међувладиног споразума о пословно-техничкој сарадњи, који би владе Републике Српске и Бјелорусије требало да потпишу у наредном периоду.

На састанку је разговарано и о наставку реализације уговора који су потписани приликом посјете делегације Републике Српске Бјелорусији у фебруару мјесецу, коју је предсједник Додик оцијенио веома успјешном.

Посебну захвалност предсједник Српске исказао је државном руководству Бјелорусије на челу са предсједником Александром Лукашенком на разумијевању позиције Републике Српске и изразио увјерење да ће односи Републике Српске и Бјелорусије, засновани на чврстом пријатељству и узајамном повјерењу, бити додатно унапријеђени.

Подијели: