Они који раде против Српске, имаће проблем са њом

27.04.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је резолуција о Сребреници подмукао потез против једног народа и поручио да ће они који раде против Републике Српске имати проблем са њом, али да српски народ нема разлога за страх и бригу и да ће Српска радити оно што је у њеном интересу.

“Ако буде усвојена резолуција, ми то одбацујемо. Tу квалификацију не можемо да прихватимо. Геноцид је морална дисквалификација једног народа. Република Српска више не види разлог зашто би егзистирала након овога у БиХ”, рекао је Додик.

Он је нагласио да геноцида у Сребреници није било, као ни било гдје на простору БиХ.

“Геноцид је био над српским народом у Првом и Другом свјетском рату. Нијемци су побили пола нашег народа, а данас гледамо Шмита и америчког амбасадора Марфија. Санкције имамо у овом тренутку, али не дамо наш карактер. Слободе нема без карактера”, рекао је Додик.

Он је истакао да циљ овакве резлуције није помирење.

“Зашто је екстремна моја прича, а не резолуција? Ваш циљ је да нас угушите. Да је циљ помирење, гурали би нешто друго”, указао је Додик.

Он је рекао да Република Српска не жели да ратује.

“Борим се и хоћу да сви буду равноправни у Српској. Они који раде против ње имаће проблем са њом. Република Српска ће урадити онако како мисли да је у њеном интересу. У Федерацији БиХ пријете да ће копати ровове и то нама ништа не значи, не занима нас. Нашем народу кажем да нема разлога за страх и бригу”, поручио је Додик.

Он је још једном захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу, који је уложио несумњив напор да предочи ставове Републике Српске и Србије о овом питању.

“Захвалан сам Србији за све. Вучић не оклијева да заштити интересе Србије и Српске и разумије дешавања у БиХ. Он не жели лоше Бошњацима и нико не размишља о сукобу, него о политици, а то је да не желимо да живимо онако како нас неки желе оквалификовати”, нагласио је Додик.

Он је истакао да је Република Српска држава свих који живе овдје, а примарно српског народа.

“Наши људи нека обиљеже све наше дивне празнике. Обиљежите празнике и Васкрс и урадите то по нашим обичајима и традицији. Српска вас чува и желимо да градимо мир. Окупимо се на најбољи начин и окупимо наше пријатеље, били Срби или Бошњаци. Окупљаћемо се и наредних година и памтимо и неће нам се поновити. Нека живе Српска и Србија”, поручио је Додик.

Подијели: