Парају ријечи да за злочине нико није одговарао

27.04.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је у Градишци да се сваке године обиљежава дан страдања српског народа у Славонији и сваке године парају ријечи да за злочине нико није одговарао.

“Важно је да смо одредили овај дан и окупљамо се како бисмо дали почаст жртвама и показали да смо као народ одговорни. Да позовемо на мир, одбацимо мржњу и искажемо жељу да градимо будућност”, рекао је Додик у обраћању на обиљежавању 29 година од егзодуса Срба из западне Славоније у злочиначкој хрватској акцији “Бљесак”, у којој су погинула 283 лица српске националности, међу којима 12 дјеце.

Додик је истакао да је то био покрет етничког чишћења. “Био је то тежак удар за један народ који је највише настрадао”, навео је Додик.

Он је нагласио да је српски свијет тамо гдје постоји Србин посвећен српском писму и језику и слави крсну славу. Додик је поручио да свако може и треба да живи у Српској.

“Изборили смо се за нас. Република је остала своја са својим правима и то је напа земља, заједно са Србијом”, рекао је Додик.

Подијели: