Подршка републичких институција у реализацији значајних пројеката у Гацку

21.03.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Гацку да начелник те општине Огњен Милинковић има његову пуну подршку да направи оптималну организацију у Општинској управи и најавио наставак подршке републичких институција у реализацији значајних пројеката у тој локалној заједници.

Додик је најавио да ће у наредном периоду радити на наставку реализације важних пројеката као што су канализација, спортска дворана, каналска мрежа кроз Гатачко поље, као и да ће дати налог да буде рехабилитован дио пута кроз центар општине.

“Овдје имамо часног човјека за начелника, који је наслиједио многе проблеме из прошлости, али има моју апсолутну подршку у њиховом рјешавању”, рекао је Додик новинарима након састанка са Милинковићем и општинским руководством.

Он је навео да су Милинковић и руководство те општине наслиједили многе проблеме, као што су огроман дуг који је превазилазио цјелокупан општински буџет, те прекомјеран број запослених који су запошљавани по страначкој линији.

Додик је навео да је у општинској администрацији било запослено више од 220 људи, а да је оптималан број 60 запослених с обзиром на број становника у општини Гацко.

“То је зауставило општинску администрацију у реализацији пројеката, јер су морали да се баве рјешавањем ових проблема који су годинама заробљавали ту локалну заједницу”, напоменуо је Додик.

Он је нагласио да ова питања морају да се ријеше без обзира на то колико то болно било и да је неопходно направити рез и синергију Општинске управе, Рудника и Термоелектране “Гацко” и републичких институција да би били реализовани бројни пројекти.

“Начелник се мора бавити туђим брљотинама и зато морамо ослободити Гацко од оних који су деценијама уназад овдје покушавали да га држе заробљеним и који су направили овакву ситуацију. Хоћу да дођем овдје за неколико мјесеци и да видим промјене”, рекао је Додик.

Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је и да ће у Гацку бити рехабилитована улога СНСД-а и да ће ускоро бити именован нови привремени Општински одбор странке са новим предсједником.

“Стабилизоваћемо организацију до наредних избора”, поручио је Додик.

(Срна)

Подијели: