Политичко Сарајево је имагинација, луткарско позориште у рукама странаца

26.04.2024.

Коначно је неко из Сарајева отворио душу и јавно признао оно што годинама говоримо – политичко Сарајево је имагинација, луткарско позориште у рукама странаца, пуки извршиоци туђих жеља и налога, фигуре без става и мишљења, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Учинио је то Предраг Којевић, свјесно или несвјесно. Свака ријеч његове изјаве потврда је да из њега не говоре интерес и воља његових бирача, него човјека који себи даје за право да вриједи више од свих нас заједно – Мајкла Марфија. Тиме је само потврдио да је “тројка” зрела да се умјесто политичка коалиција назове “Луткарско позориште Мајкла Марфија”. И самим тим у праву је – не постоји државна коалиција, јер не постоји држава, а никад није ни проглашена коалиција, него партнерство – додаје Додик на друштвеној мрежи “Икс”.

Додик наводи, да СНСД, бира да ради с људима, а не “Пинокиом и Ђепетом”.

– И као што је прича о њима бајка за дjецу, тако се и оно што желе Ђепето Марфи и Пинокио Којевић може звати само фантазијом, а не и БиХ. Да би постојала државна коалиција, мора постојати држава. Бошњаци су својим снисходљивим односом дозволили Шмиту да уништи БиХ као државу и још су одушевљено аплаудирали. Ипак, од свега изреченог, стратегију Бошњака најбоље открива став “очекујем да и домаће судство донесе неке одлуке које могу утицати на то ко учествује у вођењу ове државе” – напомиње Додик.

Истиле да је ово, само још једна потврда да је процес против њега политички и монтиран, да нема слова права и закона.

– Његова изјава биће један од јачих аргумената на Суду. Постоји само једна ствар коју би сви морали да знају. Ми Срби бајке прерастемо у основној школи. Историја је пуна ситуација какву нам сада намећу и треба да знају да се Срби у таквим ситуацијама не савијају и не повијају. Ако стигну од бајки, нека прочитају нешто што се тиче 28. јуна или 27. марта. Толико што се тиче сагињања. Уосталом, они, “тројка”, пужу па не могу ни да виде да ли се неко сагиње или не – закључује Додик.

Подијели: