Разочаравајућа изјава Шолца о поштовању суверенитета БиХ

08.05.2024.

Изјава њемачког канцелара Олафа Шолца о поштовању суверенитета БиХ у тренутку док у њој дар-мар прави управо Нијемац ни од кога и ни за шта биран, разочаравајућа је и дио је матрице коју понављају лидери западноевропских држава, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом X налогу.

– Говорити да подржавате владавину права и демократију, а у исто вријеме високог представника, па још нелегалног, забрињавајуће је. Што се тиче Дениса Бећировића, он је, као и обично, износио ставове народа који га је бирао и који не одговарају истини нити чињеницама о БиХ, попут лажи да је БиХ опредијељена за НАТО интеграције – нагласио је Додик.

Додик је истакао да “Република Српска није мањина у БиХ, како то рече Бећировић”.

– Она је конститутивни дио БиХ који подржава Дејтонски мировни споразум, али и пријатеље попут Руске Федерације. С обзиром на то да њемачки канцелар зна у којем капацитету долази и говори Бећировић, а његове ријечи узима здраво за готово, говори и какву БиХ замишља Шолц – поручио је Додик.

Подсјетимо, њемачи канцелар Олаф Шолц рекао је данас да Влада Њемачке подржава европски пут БиХ и истакао да је потребно оснажити даљу регионалну сарадњу.

Подијели: