Резолуције о заштити Срба на Ким има подршку парламентарне већине, отворени смо за сугестије

02.06.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да већ постоји парламентарна већина за усвајање приједлога резолуције о заштити Срба на Косову и Метохији и територијалном интегритету и суверенитету Србије, али да су отворени за све сугестије опозиције, медија и осталих.

Додик је рекао да ће у овај документ бити уграђене оцјене ситуације на Косову и Метохији, али и обавезе Републике Српске у погледу помоћи.

“Резолуцију предлаже владајућа коалиција и за њу већ имамо подршку, али смо спремни да прихватимо и друге из опозиције који желе да буду дио тог документа”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Народна скупштина Републике Српске поздравља право Србије да брани право на опстанак српског народа на Косову и Метохији уколико се косовски Албанаци и њихове власти одлуче за употребу насиља, наводи се у приједлогу резолуције који би парламент Српске требало да разматра наредне седмице.

Резолуцијом се, између осталог, осуђује константно кршење људских права Срба и другог неалбанског становништва, посебно права на живот и на имовину, од косовских Албанаца и њихових власти.

Подијели: