Руско-српски храм симбол братског односа са руским народом

31.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас у Бањалуци да је руско-српски храм у изградњи симбол воље српског народа и братског односа са руским народом, те да ће Република Српска, као и до сада, наставити да подржава изградњу овог капиталног објекта.

Додик је истакао да однос српског и руског народа не може да нестане без обзира на разне намјере и приче о наводном малигном руском утицају, јер српски народ доживљава руски народ и Русију пријатељима и нема ниједан разлог да сумња у то, што се не би могло рећи за одређене западне земље које дају милионе долара за рушење “руског утицаја”.

“Да није било упорне борбе српског народа већ 30 година, од постојања Републике Српске и више, Српска би била елиминисана вољом западних сила, прије свега САД, Велике Британије и ЕУ. Они знају да то не могу, али покушавају да оскрнаве Републику”, рекао је Додик новинарима.

Након посјете руско-српском храму у изградњи, Додик је навео да је Српска дала већ 20 милиона КМ за изградњу храма.

“Имамо обећања руских привредника да ће помоћи унутрашње уређење храма. Када прође љето и направи се кров разговараћемо о унутрашњем уређењу. Доћи ће стручњаци из Русије и одредиће ниво и стандард који ће несумњиво бити највиши могући. Ово је капитални објекат који ће Бањалуци дати још једно препознатљиво мјесто”, истакао је Додик.

Он је подсјетио да је идеја о изградњи храма настала још на крају Првог свјетског рата, али да се ни након 100 година није одустало од ње.”То говори о истрајности, опредјељењу, повезаности”, објаснио је Додик.

Подијели: