С тугом се сјећамо сваке жртве НАТО бомбардовања

24.03.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик огласио се на свом Твитер профилу поводом обиљежавања 24. годишњице од војне интервенције НАТО на Србију.

“На данашњи дан прије 24 године почела је војна интервенција НАТО на Србију без одобрења Савјета безбједности УН. НАТО је покренуо ваздушне ударе јер Србија није хтјела да се одрекне 15% своје територије, иако су наводили другачије разлоге за интервенцију. Милица Ракић, трогодишња дјевојчица из Београда, убијена је на ноши, у својој кући, приликом НАТО бомбардовања Србије. Она није једина жртва тог сулудог похода најмоћнијег војног савеза тог времена на једну суверену државу”, навео је Додик.

Додик је нагласио да за злочине током војне интервенције НАТО-а на Србију нико никада није одговарао, иако је утврђено да је током интервенције НАТО користио и осиромашени уранијум.

“Иако је 24. марта прва бомба пала на Србију, експлодирала је у сваком српском срцу гдје год да се нашло. С тугом се сјећамо сваке жртве и сваког разарања у тој безумној интервенцији, као и свих жртава НАТО бомбардовања у Републици Српској”, додаје Додик.

Подијели: