Сарајеву смета сваки успјех Српске, па и тениски турнир

19.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да у Сарајеву патолошки не могу да поднесу било какав успјех Српске, па зато не желе да виде да је тениски турнир Српска опен у Бањалуци организован на врхунском нивоу.

Додик је навео да је данас у сарајевском “Авазу” објављена колумна у којој се наводи да се у БиХ одржава тениски турнир свјетских размјера захваљујући Новаку Ђоковићу и да је то једино тачно.

– Нигдје се не помиње да ниво БиХ није у овај догађај уложио ни фенинга, а не помињу, иако то читав свијет зна, ни да се одржава под називом Српска опен – рекао је Додик.

Навео је да су и сами учесници признали да је Српска опен организован на врхунском нивоу, али да је очигледно да у Сарајеву то патолошки не могу да поднесу.

Додик је и разговарао са многим учесницима турнира, па је појаснио да су сви захвални због услова и амбијента и за све урађено у кратком року, што превазилази категоризацију оваквог такмичења.

– Имали смо прва два дана проблема са временом, али ће према најавама метеоролога наредних дана бити љепше. Данас послије 15.00 часова очекујемо да и Ђоковић изађе на терен, што ће бити централни догађај турнира – каже Додик.

Додик је нагласио да је тениски комплекс оспособљен и за далеко виши степен, односно за турнире серије АТП-500, чак и АТП-1.000.

Изразио је задовољство што се о урађеном послу са свих страна могу чути само похвале, те подсјетио како је представник техничке комисије АТП-а прије мјесец и по посјетио градилиште, а то је учинио и недавно када је рекао да није вјеровао да ће све бити завршено у року и да је задовољан оним што види.

Подијели: