СРНА аутентичан медијски симбол Републике Српске

06.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Новинска агенција Републике Српске – СРНА као главни извор информисања јавности и осталих медија постала аутентичан медијски симбол Републике Српске и својим тродеценијским искуством поставила постулате новинарске етике.

“Током свих претходних година вашег професионалног рада успјешно сте обављали све задатке новинарске професије и тиме значајно допринијели правовременом и објективном информисању јавности о догађајима у Републици Српској, БиХ и цијелом свијету”, навео је Додик у честитки генералном директору, главном и одговорном уреднику и запосленима у СРНИ поводом 31 године рада ове медијске куће и њене крсне славе Благовијести.

Додик је изразио увјерење да ће ова медијска кућа и у будућности досљедно, отворено и тачно извјештавати о свим водећим дешавањима у земљи и региону, уз поштовање свих професионалних стандарда.

“Желим вам да и у годинама које долазе наставите да се развијате, а руководству и свим запосленима желим пуно успјеха како на професионалном плану, тако и у личном животу”, додао је Додик у честитки коју је упутио у име грађана Републике Српске и своје име.

Новинска агенција Републике Српске – СРНА прославиће сутра крсну славу Благовијести и 31 годину рада.

СРНА је, одлуком Народне скупштине тадашње Српске Републике БиХ, основана на Благовијести, 7. априла, 1992. године на Палама као Српска новинска агенција – СРНА.

Од 1998. сједиште СРНЕ је у Бијељини, а одлуком Владе Српске 27. марта 2008. добила је свој садашњи назив – Новинска агенција Републике Српске – СРНА.

(Срна)

Подијели: