Српска успјела да продре до најмоћнијих људи на свијету

22.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Српска успјела да продре до најмоћнијих људи на свијету и да је поносан на коректан однос Руса.

– Ми смо поносни на коректан однос Руса према нама у дугорочном периоду – рекао је Додик за АТВ након што се у Москви сусрео са секретаром Савјета безбједности Руске Федерације Николајом Патрушевом.

Истакао је да је саговорницима почео да говори, да је у реду подршка Дејтонском споразуму, али је Додик упитао шта када нема Дејтонског споразума?

– Или шта ако схвате да треба одузети имовину Републици Српској, да ли она има њихову подршку да остане – пита Додик.

Додик је рекао да је од Патрушева, једног од најближих сарадника руског предсједника Владимира Путина, чуо да су ово најчешћа виђења између њега и Путина, чему се радује.

Додик је рекао да нема намјеру да никога нервира, али је указао да је једна мала Република Српска са свим својим проблемима успјела да продре до најмоћнијих људи на свијету.

– То што се Американцима диже коса на глави, они у Бриселу на знају шта да раде од тога, а шта да ја радим, нису нам дали никакву другу прилику – рекао је Додик.

Додик борави у вишедневној посјети Русији и сутра би, како је раније рекао, требало да се састане са руским предсједником Владимиром Путином.

Подијели: